Vakantie Madeira

Algemene informatie

Funchal Airport

Weer en Klimaat

Santana Madeira

santana madeira De kleurrijke stad Santana ligt in het noorden van het eiland. Ongeveer 28 km van de hoofdstad Funchal. De stad is voral bekend om de gekleurde huisjes. Ook hebben bijna alle huizen een tuin. De inwoners zorgen goed voor hun bezit. Alles ziet er netjes en verzorgd uit.

Klimaat

In het noorden van het eiland is het klimaat iets minder gunstig. Het regent er vaker dan in het zuiden. Dat komt door de bergen die het eiland van oost naar west doorkruisen. Hierdoor blijven de wolken bij een regenachtige noordenwind hangen tegen de bergen en valt de neerslag vaak in het noorden. Dit maakt het noorden wel mooi groen. Het is dan ook prachtig wandelen in de omgeving.

Campings

In deze streek zijn veel campings. Het klimaat is echter minder gunstig en vrijwel niemand houdt van kamperen in de regen. Het beste kun je de omgeving verkennen vanuit Funchal. In de omgeving van Funchal vindt u zeer gerieflijke hotels en vaak een lekker zonnetje. Met een autootje is het noorden gemakkelijk te bezichtigen. Zo groot is het eiland immers niet.