Vakantie Madeira

Algemene informatie

Funchal Airport

Weer en Klimaat

Fly drive Madeira

fly drive madeiraMadeira is zeer geschikt voor een fly drive vakantie. Vanaf Schiphol vliegt u gemakkelijk naar Madeira (veelal via Lissabon). Ook low cost carriers als Easyjet vliegen op Madeira. Het eiland is geschikt om zelfstandig te verkennen met een autootje. Diverse aanbieders hebben goede aanbiedingen voor vliegtickets in combinatie met de huur van een auto.

De wegen in Madeira

Madeira heeft vele nieuw geasfalteerde wegen en een recente twee baans snelweg met vele indrukwekkende tunnels. Hierdoor is het tegenwoordig gemakkelijk manoeuvreren door de bergen. Als je kiest voor de kleinere wegen is het uitzicht door schilderachtige vergezichten prachtig. Mensen met een zwakke maag of hoogtevrees kunnen het echter wel zwaar krijgen. De wegen lopen vaak vlak langs steile kliffen. Madrilenen rijden op de rechterkant van de weg en alle auto's hebben de stuurkolom aan de linkerkant. De snelheid binnen de steden en dorpen is 40 - 50 km, buiten de bebouwde kom geldt 100 km.

Fly drive tip Madeira

Boek een cabrio. Met open dak en een heerlijk zonnetje is het fantastisch toeren over het eiland. Zonnebril op en lekker genieten van de mensen en de natuur!