Vakantie Madeira

Algemene informatie

Funchal Airport

Weer en Klimaat

Bezienswaardigheden Madeira

bezienswaardigheden madeiraHet prachtige eiland biedt diverse bezienswaardigheden. De oorspronkelijke naam van het eiland is eiland van hout. Ooit was Madeira volledig bedekt onder een dicht oerbos. Tegenwoordig beslaat het dichte bos nog zo’n vijfde van het eiland. Het restant is door Unesco als werelderfgoed uitgeroepen. Het maakt onderdeel uit van de natuurschoon van het eiland en kan zeker als bezienswaardigheid worden bestempeld.

Culturele bezienswaardigheden

Wat ook absoluut een bezienswaardigheid is, is de hoofdstad Funchal. Het is een gezellig drukke historische stad met oude architectuur en mooie vergezichten. Voor wie van Portugese tegeltjes houdt, zijn de tropische tuinen van Monte Palace een leuke bezienswaardigheid. Het pittoreske stadje Monta wordt vaak met Sintra vergeleken.

Uitdagende uitstapjes

Voor wie niet van culturele bezienswaardigheden houdt of liever wat actiever bezig is, biedt Madeira ook voldoende vermaak. Aan de noordkust kunt u het vulkaancentrum en de Sao Vincentegrotten bezichtigen. Een uitstapje in de aarde langs lavakanalen. Erg indrukwekkend!